A LÉZERHEGSZTÉS VAGY LÉZERSUGARAS HEGESZTÉS (LBW) EGY RENDKÍVÜL HATÉKONY HEGESZTÉSI MÓDSZER!

Az MT-H AIO és WORKSHOP kézi fiber lézeres hegesztőgép egy új típusú nagy teljesítményű, csúcsminőségű folyamatos üzemre alkalmas hegesztőszerszám, amely kiváló minőségű fiber lézerforrást használ az optikai szálnyaláb előállításához. Az energiaátviteli feldolgozás után a lézerfény a munkadarabra összpontosul, így egyenletes hegesztési minőséget ér el.

A fókuszált energia csak a hegesztési ponton koncentrálódik ezáltal minimalzálható a környező anyagdeformitás és elszíneződés

MT-H AIO WM IPARI LÉZERHEGESZTŐ

 • Mobil munkaállomás

Kivitelek

ModellMT-H AIO WM
Teljesítmény1000W|1500W|2000W|3000W 

MT-H WORKSHOP IPARI LÉZERHEGESZTŐ

 • Cella munkaállomás

Kivitelek

ModellMT-H WORKSHOP WM
Teljesítmény1000W|1500W|2000W|3000W

MT-H IPARI LÉZERHEGESZTŐPAD

 • Automata munkaállomás

Kivitelek

ModellMT-H HPAD WM
Teljesítmény1000W|1500W|2000W|3000W|

Többdarabos folyamatosan változó raktárkészlet
Különböző teljesítményszintek – megrendelés esetén várakozás nélküli kiszolgálás – nagymennyiségű kopó és főalkatrész ellátás – műszaki támogatás

A lézerhegesztés előnyei a hagyományos hegesztéssel szemben

Könnyű kezelhetőség

A lézerhegesztő gépek nem igényelnek nagy rutint és szakértelmet mint a hagyományos ipari hegesztő gépek.

A lézerhegesztés számítógépes paraméterszabályozással működik, beállítása egyszerű.

Alapesetben 5 méter hosszú száloptikai hegesztőkábellel rendelkezik a könnyű mozgás érdekében. (opcionálisan más méretben is).

Nagyobb hegesztési szilárdság

A hegesztési szilárdság valóban jobb, mint a TIG és a MIG hegesztés esetén, mivel a lézervarrat keskeny és kiváló mélység-szélesség arányú.

Elkerülhető az alapanyag deformitás

A hegesztési pont hőmérséklete nem terjed át az anyag egyéb területére. Így a deformitás elkerülhető vagy minimális szintre csökkenthető, nincsenek a hegesztett szakaszban gyenge részek.

A lézerhegesztés nem okoz torzulást és változást a fém szerkezetében. A gyors lehűlés miatt az anyag a munka befejezése után szinte azonnal megfogható, kezelhető.

Esztétikus, szép hegesztési varratok

Alkalmazható minden olyan terméken ahol a hegesztés látható elem és követelmény annak megjelenési szintje. Nagyobb értékű munkadarabokon is alkalmazható.

Ideális gyártáshoz, már megmunkált alkatrészekhez, késztermékek javítására, vagy akár speciális kritériumok teljesítésére ahol a minőség és higiénia egyszerre elengedhetetlen feltételek.

Nem szükséges utólagos csiszolás vagy savazás.

Nagyszerű használhatóság

A MORNTECH lézerhegesztő gépeivel a munkadarab bármely szögből hegeszthető! A hagyományosan elterjedt hegesztési módokkal függőleges vagy felső helyzetben nehezen vagy egyszerűen nem lehetséges a hegesztés mivel a hegesztési ponton lévő anyag megfolyik.

Pontosság

A lézeres hegesztés sokkal pontosabb hegesztést (0,025 mm-es) kínál a TIG / MIG hegesztéssel szemben.

Dual mode

Gépeink alapesetben hegesztésre tervezett célfunkciós gépek. Műszaki felszereltségtől függően egyes modellek lehetőséget biztosítanak *alap vágási és tisztítási funkciók elérésére is.

* nem teljes értékű műveleti funkció, csak a hegesztéshez szükséges elő-utómunkákhoz javasolt

Lézervarrat nagyításban
(ált.varratvastagság 1,2-2 mm)

Könnyű kezelés – betaníthatóság – gyors – egyenletes és erős kivitelű varratképzés – esztétikai megjelenés.

Nem képződik salak vagy plussz ömledék ezáltal mellőzhető a mechanikai csiszolás, tisztítás!

Általános információk

 • Garancia: 1+1 év
 • Tervezett lézerforrás élettartam: 100 000 óra
 • Minőségi lézerforrás
 • Magas elektro-optikai konverziós hatékonyság (akár 25-30%), kiváló sugárminőség, magas energia sűrűség és megbízhatóság, széles modulációs frekvencia
 • Alacsony energiafogyasztás, csak a hagyományos CO2-készülék 20–30% -a!
 • Automatikus hőmérséklet beállítás a különböző munkakörnyezeteknek megfelelően, nincs szükség további beállítási paraméter megváltoztatásra
 • Intelligens kettős hőmérsékletű kettős vezérlési mód a fiberlézer eszköz és az optikai egység igényeinek kiszolgálására
 • Multifunkciós riasztásvédelem
 • Magyar nyelvű vezérlőszoftver, egyedi vezérlőelektronika
 • CE és ISO tanúsítás

Széria kiegészítők

 • Oszcillációs lézerfej
 • Internetes távdiagnosztikai modul
 • Automata huzaladagoló
 • Huzaladagoló adaptertartó

Hegesztő fejek

Berendezéseinket a legmagasabb műszaki színvonalú oszcillációs lézerfejekkel szerlejük fel, szériaként többpontos huzaladagoló tartó adapterrel kiegészítve. Sugár lengési tartománya 0,1–5 mm. A hegesztőfej alkalmazkodni tud a szélesebb kitöltésekhez és már csak az alapanyaggal történő hegesztések esetén is, szebb, mélyebb és szélesebb varrat készíthető.

 • Simpla vagy dupla tengelyes oszcilláció
 • Hegesztési profil kivetítés
 • Folyamatos vagy impulzus hegesztés
 • Markolatvezérlés

Kialakítása és masszív szerkezeti felépítése által jobban védettek a beépített műszer alkatrészek, mechanikai sérülésre kevésbé hajlamos.

Automata huzaldagoló

Minden MT-H lézerhegesztő gép alaptartozéka az automata huzaladagoló készülék. Hegesztőberendezésünk beépített tápellátással és vezérléssel rendelkezik melynek segítségével Önnek csupán elegendő egy kábellel csatlakozatatni a huzaladagolót és azonnal használatra kész!

A huzaladagoló főkapcsolóval, sebességállító potméterrel, digitális kijelzővel és egy manuális előre / hátra menet szabályozással rendelkezik.

Kiegészítők – tartozékok

Hegesztő és vágófej betétek, speciális védőszemüveg, testkábel és csipesz, nyomásszabályozó szelep, huzaladagoló adapter, tisztító és karbatartó eszközök, védőlencse, tartozéktároló doboz.

Érdeklődjön kötelezettségmentesen termékeink iránt


Hegesztőgép: fejlessze velünk a vállalkozását!

HegesztőgépekHegesztőgépek, modern, színvonalas rendszerek, kedvező feltételekkel, megbízható partnertől, fejlessze velünk a vállalkozását!

Egyes vállalkozásokban szükség van a technikai háttér fejlesztésére azért, hogy hatékonyabbak, gyorsabbak legyenek a munkafolyamatok. Gyakran kellenek például olyan új hegesztőgépek a gyártói vagy karbantartói területekre, amik már modern, lézertechnológiára is alkalmasak. Amennyiben Önnek is korszerű készülékekre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

A kínálatunkban elérhető hegesztőgépekkel könnyedén fejlesztheti a gyártói, karbantartói területet. A készülékek tökéletesen megfelelnek az igényeinek, felhasználásukkal sokkal esztétikusabb, kifogástalanabb hegesztési varratok születhetnek. A berendezésekkel gördülékenyebbek a munkafolyamatok, így nem jelenthet kihívást lépést tartani a piac követelményeivel a cégen belül.

Weboldalunkon bővebben is tájékozódhat a készülékekről. Fejlessze velünk a vállalkozását! Ha kérdései lennének, keressen fel bennünket a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Hegesztőgépek: a tökéletes varratok biztosítékai

Hegesztés lézertechnológiaHegesztés lézertechnológiával – hogy a varratok a lehető legtökéletesebbek lehessenek!

A hegesztett alkatrészek egyik kritikus pontja a varrat minőség. Ha nem egyenletes, erős vagy légmentes, komoly problémákkal szembesülhet. A hibás varrat miatt a munkadarab idő előtt tönkremegy, nem terhelhető és így akár balesetet is okozhat. Ezen tényezőket pedig érthető okokból érdemes elkerülni. Azért, hogy a lemezhegesztés a lehető legegyszerűbben, mégis tökéletesen legyen elvégezve, érdemes a lézerhegesztő technológia által biztosított előnyökben elgondolkoznia.

MORNTECH lézerhegesztőgép segítségével minden varrat az optimálisan legmegfelelőbb vastagsággal és egyenletességgel kerülhet kialakításra. Természetesen itt is szükség lesz a kellő tapasztalat megszerzésére, ám a lényegesen egyszerűbb kezelhetőség és betaníthatóság megkönnyíti a felhasználó dolgát.

MORNTECH AIO és WORKSHOP lézerhegesztőgépek használatával biztosíthatja a folyamatos magas gyártási színvonalat. Eleget tehet olyan esztétikai kritériumoknak, mellyel a hagyományos hegesztési eljárások nem, vagy csak részben rendelkeznek.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a lézeres hegesztőgépekkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

A lézerhegesztésről röviden

lézerhegesztés lézerhegesztés az egyik legkorszerűbb módszer, amelyet fém munkadarabok esetében használhatunk azok oldhatatlan kötéssel való összeillesztésére. Napjainkban egyre elterjedtebb, hiszen nem csak kiváló minőségű kötések hozhatóak létre általa, de gazdaságos és rendkívül gyors munkafolyamatot garantál.

Alapanyag tekintetében hegeszthető szénacél, rozsdamentes acél, alumínium, réz, de akár bizonyos titán és magnézium ötvözetek is.

lézerhegesztés kiválóan alkalmazható például lemezek hegesztésére.

Komoly előnye a hagyományos eljárásokkal szemben:
•    az alacsony hőképződés mellyel elkerülhető a hegesztett anyag deformitása
•    a varratokat nem szükséges utólag kezelni, sem csiszolást, sem savazást nem igényelnek, nem színeződnek el
•    alapesetben hozadékanyag használata nélkül is képes hegeszteni
•    extrém erős és egyenletes varratminőség
•    gazdaságos üzemeltetés
•    könnyű betaníthatóság

Kínálatunkban többféle lézerhegesztő berendezés is megtalálható, hogy minden ügyfelünk megtalálhassa az igényeinek megfelelő típust. Tekintse meg Ön is termékeinket, és ha kérdése lenne, illetve, ha a megrendelését szeretné leadni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!