A lézeres tisztítás – új technológia, melyet a széleskörű és egyszerű alkalmazhatóság és a környezetvédelem fenntartása jellemez!

A lézeres tisztítás szerves és szervetlen szennyeződések anyagok tisztítására köztük a fémkorrózió, fémrészecskék, por, zsír, olaj, festékek
bevonatok részleges vagy teljes eltávolítására és megtisztítására használható.

Egyáltalán nem jelent kihívást a vastagabb rétegű rozsda, festékek és bevonatok vagy akár a kemény olajfoltok eltávolítása, hegesztési varratok tisztítása.
Érdesítés vagy tükörsima felület is elérhető a beállításoktól és teljesítménytől függően.
Nagyobb fennakadás nélkül egyszerűen használható a kémiai, porszórásos, szárazjeges és egyéb klasszikus tisztítási eljárásokkal szemben.
Nincs a folyamat során plusz hulladék vagy káros anyag képződés, kizárólag a tisztított felületről feloldott anyag, mely akár azonnal el is szívható az adott munkafelületről.

Alkalmazható kulturális emlékek helyreállítására, restaurációs célokra is. Nem jelent problémát a díszítések és kényesebb felületek kezelése sem.

Magas tolerancia, hosszú élettartam

Az eszköz tervezésekor és konfigurálásakor a gyakorlatiasságot és a minőséget tartottuk szem előtt.

Berendezésünk minimum 5 méteres (hosszabbítható) száloptikai kábellel rendelkezik valamint egy kézi vezérlésű lézerpisztollyal, mely nagy tolerancia tartománnyal rendelkezik így a tisztítási cél könnyen elérhető és megközelíthető.
Alkalmazható fixen telepítve, stabil ipari környezetben, de akár kültéri munkaterületen is.
Például vasúti rozsda eltávolítására, múzeumok, épületek freskóinak tisztítására vagy akár bronz és réz anyagok tisztításra is.
Automatizálható robotkar segítségével, így gyártó sorba integrálható. Az állandó lézerminőség biztosítására és a költséghatékonyság megtartására kétféle lézerforrással kínáljuk gépeinket: IPG és Raycus, 100W-1000W teljesítménytartományban.
Mindkét lézerforrás stabil fénykibocsátású és 100 000 órás élettartamú.

Nagy hatékonyság alacsony fenntartási költség = ideális gazdasági döntés

Különféle fém felületek tisztítása, oxidáció és rozsdamentesítése. Régi festési bevonatok eltávolítása, olajszármazék és grafitmentesítése.

Műanyagipari fröccsöntő szerszámok, gumiipari vállalatok, élelmiszeripari gépek, gyártósorok finom tisztítása. Korom és vegyszerek okozta felületi lerakódások eltávolítása.