morntech.hu
morntech.hu

A lézeres tisztítás – új technológia, melyet a széleskörű alkalmazhatóság és a környezetvédelem fenntartása jellemez!

A lézeres tisztítás elsődlegesen szerves és szervetlen szennyeződések kezelésére köztük a fémkorrózió, fémrészecskék, por, zsír, olaj, festékek, korom, grafitszármazékok, vegyszerek okozta felületi lerakódások, ipari bevonatok részleges vagy teljes eltávolítására használható. Műanyagipari fröccsöntő szerszámok, gumi és élelmiszeripari gyártósorok, autó és acélszerkezet gyártók, egyedi gépgyártók részére egyaránt kínálhat költséghatékony megoldási lehetőséget.

A lézeres technológia üzemtípustól függően elérhetővé teszi a felhasználók számára az alap hordozó felület tiszítását anyagszerkezeti és felületi struktúra módosítás nélkül vagy felületi pár mikronos érdesítését akár polírozó hatású fényesítő tisztítását is.

Az új generációs MT-H GENESIS gépek nagyteljesítményű lézerforrásokkal szereltek melyek alkalmazhatók hegesztési varratfelületek előtisztítására, revétlenítésre illetve a hegesztés után keletkező hőterhelés okozta elszíneződött anyagkörnyezet kiegyenlítésére is. Vastagabb rozsda, festék, ipari bevonat, olajfoltok eltávolítása.

A lézertiszítás nagyobb fennakadás nélkül egyszerűen használható a kémiai, porszórásos, szárazjeges és egyéb klasszikus tisztítási eljárások kiváltására.
A működési folyamat során kopóanyag felhasználásra nincs szükség. A felületről feloldott plazma (füst/por/szag) elszívása az adott munkahely előírásai szerint kezelendő.

A technológia alkalmazható kulturális emlékek helyreállítására, restaurációs célokra is. Nem jelent problémát a díszítések és kényesebb felületek kezelése sem.

Magas tolerancia, hosszú élettartam

A gépek fixen telepítve, stabil ipari környezetben, de akár kültéri munkaterületen is használhatók.
Automatizálható robotkar segítségével, célgéppel így gyártó sorba integrálható.